Taksim’de Yapılacak Aktivite Önerileri

5 yıl önce |
Taksim’de Yapılacak Aktivite Önerileri

Blog yazımızda Taksim’de yapabileceğiniz 5 aktivite önerisi hazırladık. İstanbul gibi binlerce yıllık kültüre sahip olan şehirde seyahat etmek isteyenler veya hayatını İstanbul’da sürdürenler için Taksim’de birçok aktivite seçeneği mevcut.

Bu yazıda sizlere Taksim’de yapabileceğiniz aktiviteleri sıralayacağız. Taksim, tarihi pasajlarıyla bilinen eski bir bölgedir. Atlas Pasajı, Aznavur Pasajı, Çiçek Pasajı, Halep Pasajı ve Suriye Pasajı gibi tarihi pasajlara uğrayarak uygun fiyata ihtiyacınız olan ürünleri bulabilirsiniz.

Taksim Meydanı, eğlence ve yeme-içme kültürü bakımından son derece canlı bir semt olmasının yanı sıra tarihi ve kültürel geziler için de oldukça zengin bir bölgedir. Pasajlar, tarihi binalar, cami ve kiliseler gibi tarihi bir birikime sahiptir. Taksim’de gezebileceğiniz cami ve kiliseler arasında St. Antuan Kilisesi, Hüseyin Ağa Camii, Cihangir Camii ve St. Louis Fransız Latin Kilisesi gibi önemli yerler bulunmaktadır.

Eğlence isteyenler için; Taksim, dans edebileceğiniz barlar ve şık restoranlarıyla da ünlüdür. Ayrıca salaş kafeleriyle de dikkat çeken Taksim’de Asmalımescit, Çiçek Pasajı, Nevizade, Küçük Beyoğlu, İstiklal Caddesi, Tünel, Galata, Cezayir Çıkmazı ve Karaköy gibi bölgelerde yüzlerce eğlence mekanı bulunmaktadır. Bu mekanlar, gününüze neşe katacak yerlerdir.

İstiklal Caddesi, Türkiye’nin en ünlü ve en canlı caddelerinden biridir. Bu cadde boyunca yürüyüş yapabilir veya alışveriş yapabilirsiniz. Caddenin restoranlarında kahve içerken kitap okuyabilirsiniz. İstiklal Caddesi, geziniz için size sayısız seçenek sunarak günün her saati canlı ve renklidir.

Taksim’in bu kadar ünlü olmasının en önemli nedenlerinden biri de Taksim çevresindeki canlı semtlerdir. Taksim ve komşu semtleri ziyaret ederek Taksim turunuzu tamamlamanızı tavsiye ederiz.

Bu yazımızda İstanbul’un sembol semtlerinden Taksim’de yapabileceğiniz aktiviteleri sıraladık. İstanbul’da tarihi bir tur yapmayı planlıyorsanız Boğazda.org aracılığıyla düzenleyebileceğiniz boğaz turu organizasyonlarını değerlendirebilirsiniz. İstanbul yerlileri için yat kiralama seçenekleriyle birçok organizasyon düzenlenebilir.

Taksim’e uğrayarak keyifli ve unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Umarız bu önerilerimiz size yardımcı olur. İyi geziler!

Yazımıza Yorum Katın
Telefon WhatsApp