Nişan Organizasyonu İçin Yapmanız Gereken 5 Şey

5 yıl önce |
Nişan Organizasyonu İçin Yapmanız Gereken 5 Şey

Düğün için hazırlıkların başlangıçlarından biri olan nişan töreni ile evlilik yolunda ilk resmi adım atılır. Gelenek ve göreneklere göre farklı şekillerde düzenlenen nişan törenleri, sade yapılabildiği gibi oldukça gösterişli şekillerde de yapılabilir. Nişan organizasyonu düzenlemek için organizasyon firmaları ile görüşebilir ve kusursuz bir organizasyon düzenleyebilirsiniz.

Nişan organizasyonu öncesi dikkat etmeniz gereken tüm detayları bu yazımızda öğrenebilir ve nişan töreninizi gönül rahatlığı ile düzenleyebilirsiniz.

Nişan Hazırlıkları

Kız isteme merasiminden sonra nişan hazırlıkları tam anlamıyla rayına oturur. Bu noktada nişan hazırlıkları genelinde dikkat edilmesi gereken bir çok detay bulunuyor. Bunların başında nişan yüzükleri, nişan tepsisi, nişan elbisesi, davetlilerin listesi, kuaför, fotoğrafçı ve nişan ayakkabısı gibi unsurlar yer alıyor.

Dilerseniz bu hazırlıkların hepsini kendiniz ayarlayabilir dilerseniz de bir organizasyon firmasının üstlenmesini talep ederek yardım alabilirsiniz.

Nişan Yüzükleri

Nişan hazırlıklarının önemli dönemeçlerinden biri olan yüzük seçme, çoğunlukla çiftlerin kendileri aralarında veya anneler ile yapılır. Nişan yüzükleri evlilik adaylarının hayatları boyunca takacakları alyansları olduğundan yüzük seçimlerinde dikkatli olunmalıdır.

Kadınların beğendiği gibi erkek adayların da beğeneceği bir yüzük modeli seçimi yapılmalıdır. Çiftler arasında yüzük bakımından uyuşmazlık çıkabildiği gibi beğenmeyen adayların alyansı takmama gibi davranışları ortaya çıkabilir.

Abartılı modeller size hitap etmiyorsa sade bir yüzük seçiminde bulunabilirsiniz. Çiftlerin birlikte karar vermesi en doğru yol olacağından yüzük modeli seçimi için özel yaptırılmış ürünlere göz atabilir ya da kendi kafanızdaki tasarımı yaptırabilirsiniz.

Nişan Tepsisi Seçimi

Büyük çoğunlukla gelin adaylarının sorumluluğunda olan nişan tepsisi de önem arz eden hazırlıklardan birisidir. Birbirinden farklı yüzlerce çeşidi bulunan nişan tepsileri arasından kendi zevkinize göre olanı seçebilirsiniz.

Parlak taşlar, çiçek, tül ya da farklı aksesuarlar ile süslenen nişan tepsilerinde sunacağız yüzük kutuları kendiniz hazırlayabilir veya satın alabilirsiniz. Yüzük şeritlerinin kesileceği şık bir makası da almayı ihmal etmeyin.

Nişan Hediyelikleri

Nişanınıza katılacak olan davetlilerinize bu mutlu gününüzden bir hatıra olarak ufak hediyelikler vermeyi unutmayın. Bütçe dostu ve zevkinize hitap eden birçok hediyelik mevcut. Bunlardan bazıları şunlardır; takı sandığı, kahve çekirdekli kavanoz, ayna, sabun, renkli taş keseleri, çiçek kokuları ve kolonyalar gibi hediyeliklerdir.

Nişan İkramlıkları

Nişan hazırlıklarının en önemli aşamalarından biri olan nişan ikramlıkları için farklı çeşitlerde ikramlar hazırlanabilir. Eğer nişanınızı evde yapmayı planlıyorsanız menüyü dilediğiniz seçimlerde hazırlayabilirsiniz.

Ancak nişanınızı dış mekanda yapmayı planlıyorsanız otel, cafe veya restoran gibi mekanların size sunacağı kısıtlı menülerden bir seçim yapmalısınız.

Dışarıda düzenleyeceğiniz nişan töreninizde yemeklerin nasıl yapıldığını, hangi ortamda hazırlandığını, tazeliğini ve lezzetini öğrenebileceğiniz soruları mutlaka yetkili kişilere sormalısınız. Eğer mümkünse yemeklerin lezzetini nişan öncesi tadarak kararınızı vermelisiniz.

Bu yazımızda sizlere nişan organizasyonu hazırlıkları hakkında dikkat etmeniz gereken unsurlara değindik. Siz de kaliteli bir nişan organizasyonu düzenlemek istiyorsanız boğazda.org aracılığı ile kusursuz bir teknede nişan organizasyonu organize edebilir ve misafirlerinize unutulmayacak bir tören deneyimi yaşatabilirsiniz.

Dilerseniz bogazda.org aracılığı ile Teknede düğün, Tekne Kiralama , Teknede Mezuniyet , Teknede Doğum Günü , Yatta Evlilik Teklifi ve yat kiralama organizasyonları düzenleyebilir ve unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

Yazımıza Yorum Katın
Telefon WhatsApp