Kadıköy İlçesinde Yapmanız Gereken 5 Şey

5 yıl önce |
Kadıköy İlçesinde Yapmanız Gereken 5 Şey

İstanbul’un Kadıköy ilçesi, M.S. 5. yüzyılda Hristiyan aleminin önem arz eden buluşmalarına ev sahipliği yapmış bir yerdir. Eski adı Khalkedon olan bu güzel yerleşim birimi, tarihi dokusu ile günümüzde bile bölgede yaşayan vatandaşlara o hissi yaşatır.

Günümüzde Anadolu yakasının popüler semtlerinden biri olan Kadıköy, son yıllarda özellikle gençlerin uğrak yeri olması ile büyük bir gelişime uğramıştır. Sadece harika sahili ile değil, yat kulüpleri ve marinalarıyla da, bugün birçok insana farklı etkinlik alanları yaratmaktadır.

Sizlere bu yazımızda Anadolu Yakası’nın incisi Kadıköy’de yapabileceğiniz aktiviteleri hazırladık. İşte Kadıköy’de gün içinde yapabileceğiniz 5 mükemmel şey

1. Moda Çay Bahçesi’nde Çay İçmek

Moda Çay Bahçesi, Kadıköy severlerin sık sık ziyaret ettikleri bir mekandır. Bu çay bahçesinde oturarak, gün batımı ve mükemmel deniz manzarasını saatlerce sıkılmadan izleyebilirsiniz.

Kadıköy’ün deniz manzarasında kahve veya çayınızı yudumlamak Kadıköy’e yolunuz düşerse mutlaka yapmanız gereken aktivitelerden biridir.

2. Moda Sahilinde Çimlerde Uzanmak

Kadıköy’e geldiğinizde kesinlikle yapmanız gereken şeylerden biri de moda sahilde çimenlerde uzanmak. Dilerseniz Moda sahilde deniz manzarası eşliğinde yürüyüş yapın dilerseniz de çimenlere yayılıp deniz manzarası ve tatlı kalabalığın keyfini çıkarın.

3. Nostaljik Tramvaya Binin

Kadıköy’ün ikonlarından biri de hiç şüphesiz Nostaljik Tramvayı. Nostalik Tramvay ile beraber tarihi iliklerinize kadar hissederken sıcak havalarda Moda’ya doğru ufak bir Kadıköy turu yapabilirsiniz.

4. Tarihi Kadıköy Çarşısı

Kadıköy’de yapabileceğiniz bir diğer şey ise; Kitapçıların, hediyelik eşya mağazalarının, balıkçıların yer aldığı Tarihi Kadıköy Çarşısı’nda güzel bir yürüyüş yapmaktır.

Kadıköy’de yapmaktan keyif alacağınız çarşı gezinizde bir şey almadan dönmeniz son derece zor. Yorucu çarşı gezinizi lezzetli bir balık ekmek ziyafeti ile kapatmanızı sizlere tavsiye ediyoruz.

5. Dondurmacı Ali Usta’da Dondurma Yiyin

Kadıköy’ün Moda bölümünün en meşhur ikonlarından bir diğeri de Dondurmacı Ali Usta’dır. Özellikle bahar ve yaz aylarında uzun kuyruklar oluşması sizi bıktırmasın. Çok ama çok lezzetli olan dondurmalar yapan bu mekanda dondurma yemeyi ihmal etmeyin.

Sizlere bu yazımızda Kadıköy’de yapılacaklar listenize 5 adet öneri sunduk. Siz de İstanbul’un popüler ilçelerinden Kadıköy’ü gezerek mükemmel saatler geçirebilirsiniz.

Boğazda.org aracılığı ile dilerseniz Boğaz Turu etkinlikleri düzenleyebilir veya kişisel bir organizasyon istiyorsanız yat kiralama veya katılımcı sayınız fazla ise tekne kiralama seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Tekne ve yatlarda; teknede düğün, teknede mezuniyet, teknede doğum günü, yatta evlilik teklifi, yemekli boğaz turu, teknede şirket yemeği, boğazda akşam yemeği, boğazda kahvaltı gibi birçok organizasyonu boğazda.org aracılığı ile kolaylıkla düzenleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için hizmetler bölümümüze göz atabilirsiniz.

Yazımıza Yorum Katın
Telefon WhatsApp