İstanbul’da Osmanlı Döneminden Kalma 5 Mimari Eser

5 yıl önce |
İstanbul’da Osmanlı Döneminden Kalma 5 Mimari Eser

İstanbul’da Osmanlı Döneminden kalma 5 mimari sizler için derledik, Üç büyük imparatorluğun adının geçtiği köklü bir tarihi olan bir şehir. Osmanlı Devleti’nin İstanbul’u feth ettiği 1453 yılı ile beraber tam olarak 450 yıl boyunca başkent olarak kalmıştır. Kent bu zaman diliminde çok büyük bir inşa sürecine girmiş ve oldukça önemli yapılar da inşa edilmiştir.

Sizlere bu yazımızda İstanbul’da Osmanlı döneminde yapılmış olan 5 mimari harika eserden bahsedeceğiz. Dilerseniz bogazda.org aracılığı ile İstanbul Boğazı’nda kalan mimari harikaları göreceğiniz bir yat turu keyfi yaşayabilirsiniz.

Süleymaniye Camii

Mimar Sinan tarafından yapılan Süleymaniye Camii 1557 yılında inşa edilmiştir. Dönemin padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. 85 yaşındaki Mimar Sinan inşa ettiği bu cami için “kalfalık eserim” yorumunda bulunmuştur. Süleymaniye Camii hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

Osmanlı Döneminden Kalma Eser Süleymaniye Camii

Topkapı Sarayı

İstanbul’un sembol eserlerinden biri olan Topkapı Sarayı, İstanbul’un fethi sonrası Fatih Sultan Mehmet’in talimatı ile inşa ettirilmiştir. 1461 yılında yapılmaya başlanan yapı 17 yılda tamamlanmıştır. Topkapı Sarayı hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız blog sayfamızdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Osmanlı Döneminden Kalma Eser Topkapı Sarayı

Şemsi Ahmed Paşa Camii

1580 yılında Mimar Sinan inşa edilen bu camii, Mimar Sinan’ın yaptığı camiler arasındaki en küçük cami olarak nitelendirilir. Cami, Şemsi Ahmed Paşa’nın isteği üzerine yaptırılmıştır. Bu caminin yapımında Mimar Sinan’ın ustalık dönemi izlerine rastlamak mümkün. Şemsi Ahmed Paşa Camii ‘’Kuşkonmaz Camii’’ olarak da bilinmektedir.

Osmanlı Döneminden Kalma Eser Şemsi Ahmed Paşa Camii

Dolmabahçe Sarayı

İstanbul’un en ihtişamlı ve insanı büyüleyen saraylarından biri olan Dolmabahçe Sarayı, 1856 yılında Sultan Abdülmecid Han’ın talimatıyla inşa edilmiştir. Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun Topkapı Sarayı’ndan ötürü son 70 yılında ana saray olarak hizmet vermiştir. Dolmabahçe Sarayı hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız blog sayfamızdan Saray ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Osmanlı Döneminden Kalma Eser Dolmabahçe sarayı

Sultanahmet Camii

Sultan I. Ahmet tarafından inşasına başlanan ve Türkiye’nin ilk altı minareli camisi unvanını elinde bulunduran Sultan Ahmet Camii dekorasyonunda yer alan İznik çinileri ile ‘’Blue Mosque’’ olarak da bilinmektedir. Sultanahmet camii hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız blog sayfamızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda İstanbul’da Osmanlı Dönemi inşa edilmiş olan 5 mimari eseri derledik. İstanbul’un bu mimari güzelliklerinin yanı sıra Bogazda.org aracılığı ile boğazda organizasyon düzenlemek istiyorsanız tek yapmanız gereken platformda yer alan tekne ve yatlardan teklif almak.

Sultanahmet Camii

Teknede düğün, Yatta Evlilik Teklifi, Tekne Kiralama, teknede mezuniyet, boğazda kahvaltı, teknede doğum günü gibi organizasyonları boğazın eşsiz manzarasında gerçekleştirerek mükemmel bir organizasyon deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yazımıza Yorum Katın
Telefon WhatsApp