Adalar Turu Esnasında Yapılacak 5 Şey

5 yıl önce |
Adalar Turu Esnasında Yapılacak 5 Şey

İstanbul’un eşsiz güzelliklerinden biri de hiç şüphesiz muhteşem manzaraları, tarihi yapıları ve temiz havası ile her daim dikkatleri üzerine toplayan Adalar bölgesidir.

Bahar ve yaz dönemlerine girdiğimiz şu zamanlarda kolay ulaşımı sebebi ile İstanbullular tarafından bir hayli ilgi toplayan Prens Adaları, mükemmel bir yer. Havaların ısınması ile birlikte Adalar gezisi yapmak isteyenler için güzel bir Adalar rehberi hazırladık. İşte İstanbul Adalar’da yapabileceğiniz 5 harika aktivite!

1. Keyif Dolu Bir Ada Kahvaltısı Yapın

Prens Adaları, manzara ve tarihi yapılar bakımından son derece zengin bölgelerdir. Prens Adaları’ndan herhangi birine ayak bastığınızda yapacağınız ilk şey; huzur dolu bir Ada Kahvaltısı‘dır.

Sahil kısmında yer alan çay bahçelerinde sıcacık atıştırmaları taze çay ile harmanlayarak; müthiş bir ada gezisine başlayabilirsiniz. Dilerseniz kahvaltınızı yer aldığınız adanın tarihi fırın ve pastanelerinde veya Adalar’a özgü kahvaltılıkların sunulduğu mekanlarda yapabilirsiniz.

2. Bisiklet Kiralayarak Adalar Çevresinde Tur Atın

Büyükada, Prens Adaları’nın en büyük adalarından biridir. Büyükada’nın genişliği sayesinde bisikletle kolaylıkla ada turu atabilirsiniz. Büyükada’da dahil olmak üzere gideceğiniz her adada bisiklet kiralayarak Prens Adaları’nın tarihi dokusuna göz atabilir ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Prens Adaları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Adalar Turu” adlı yazımıza göz gezdirebilir ve Prens Adaları ile alakalı bilgiler edinebilirsiniz.

3. Tarihi Yapıları Ziyaret Edin

Prens Adaları’nın en bilindik tarihi yapılarından biriside harika köşkleridir. Şehir hayatında sık rastlanmayan köşkler, Prens Adaları’nda farklı renk ve motiflerde göze çarparak gezginleri büyülemektedir. Köşkler’in haricinde Adalar’ın büyük bir bölümünde tarihi yerler ve Rum yapıları yer alır.

Adalar gezisi düzenlemek istiyorsanız kesinlikle Prens Adaları’nın mükemmel tarihi yapılarını, köşklerini görmelisiniz. Prens Adaları’na Yat Kiralama seçenekleri ile de ulaşım mümkündür. Boğazda.org aracılığı ile tekne veya yat kiralama için teklif alarak Adalar Turu düzenleyebilir, sevdikleriniz ile mükemmel bir gün geçirebilirsiniz.

4. Adalar Sokaklarında Yürüyüş Yapın

Adalar sokakları, çiçekler ve ağaçlarla dolu, doğa ile bütünleşmiş olan sokaklardır. Her bir yanı tarihi yapılar ve yeşillikler ile sarılmış sokaklar yürüyüş için son derece uygun yerlerdir. Bu sebepten ötürü siz de Adalar gezintisi yaptığınızda, Ada sokaklarında mükemmel bir yürüyüş keyfi yaşayabilirsiniz.

5. Balık Yemeyi İhmal Etmeyin.

İstanbul Adalar’da kesinlikle önerebileceğimiz bir diğer aktivite ise balık yemektir. Balık restoranları, Prens Adaları’nın sahil kısmında bulunur ve her türden çeşit mevcuttur. Eğer siz de balık sever biriyseniz sahilde yer alan balık restoranlarının birinde mükemmel Adalar manzarası eşliğinde balık yiyebilir ve mükemmel bir gün geçirebilirsiniz.

İstanbul Adalar’da yapabileceğiniz 5 aktiviteyi sizler için listeledik. Eğer siz de tarihi güzelliklere hayran olanlardansanız, Boğazda.org aracılığı Boğaz Turu düzenleyebilir, Boğaz’da yer alan tarihi yapılara Boğaz’ın mükemmel manzarası eşliğinde şahit olabilirsiniz.

Tekne Kiralama ve Yat Kiralama seçenekleri ile Adalar Turu düzenleyebildiğiniz gibi başka organizasyonlarda düzenleyebilirsiniz bunlardan bazıları şunlardır; Teknede Düğün, Teknede Mezuniyet, Teknede Doğum Günü, Yatta Evlilik Teklifi, Teknede Nişan, Yemekli Boğaz Turu, Teknede Kahvaltı…

Bu organizasyonları düzenlemeniz için yapmanız gereken tek şey, organizasyon türünüzü, katılımcı sayınızı, organizasyon saatini/tarihini, yemekli/yemeksiz seçiminizi yaparak teklif almayı beklemek!

Yazımıza Yorum Katın
Telefon WhatsApp