Gelinlik Modelleri Seçimi İçin Püf Noktalar

5 yıl önce |
Gelinlik Modelleri Seçimi İçin Püf Noktalar

Düğün için ilk adımlarından biri gelinlik seçimidir. Gelinlik modelleri özellikle alışveriş bakımından son derece özen gösterilmesi gereken bir süreçtir. Doğru tercihlerde bulunmak için gelinlik seçerken dikkat edilmesi noktalar hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Eğer siz de düğün stresi yaşamadan gelinlik alışverişine çıkacaksanız ve aklınızda soru işaretleri kalmışsa, bu yazımızı okuyun. İşte gelinlik modelleri seçimi için püf noktalar

Gelinlik Modelleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. İlk olarak provalar olduğundan fazla sürebileceğinden dolayı kesinlikle gelinlik alışverişini ileri tarihe ertelemeyin.
  2. Doğru seçimler yapabilmek ve istediğiniz gelinlik modelleri seçimi için bütçenizi planlayın.
  3. Dar bir zaman diliminde seçim yapacaksanız, özel dikim tercihi yerine mutlaka hazır modelleri tercih edin. Nedeni ise bu süreç zaman ve emek isteyen bir süreç olduğundan sizi sıkıntıya sokabilir.
  4. Gelinlik modelleri araştırmanız için günün erken saatlerini tercih etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
  5. Vücudunuzu iyi bilmeniz, size uygun gelinlik modelleri arasından en iyisini seçme potansiyelinizi arttıracaktır. Bu sebeple kum saati, armut, elma ve dikdörtgen vücut tipleri arasından hangisinin sizin vücut tipiniz olduğu hakkında bilgi sahibi olun.
  6. Gelinlik modeli seçiminizde aklınızda kalması amacı ile telefonunuzla fotoğraf çekin ya da fotoğraf makinenizi yanınıza alın.
  7. Düğün mekanınız belli olduysa, gelinlik modeli seçiminde düğün mekânının ambiyansını gelinlik seçiminiz açısından göz önünde bulundurun.
  8. Örneğin; Teknede düğün olarak belirlenmiş düğün mekanınızın atmosferi açısından uygun bir gelinlik modeli seçmelisiniz. Bir diğer kriterler ise düğün konsepti ve düğünün yapıldığı mevsimdir. Bu kriterler son derece önemlidir.
  9. Düğün mekânı, düğün konsepti ve düğün mevsimi kadar bir diğer önemli kriter ise damat ile olan uyumluluktur. Düğün günü tüm gözler sizin üzerinizde olacaktır. Bu sebeple hem damat adayı hem de siz, seçimlerinizi birbirinize göre ayarlamalısınız.
  10. Gelinlik provalarınızda kafa karışıklığı yaşanmaması için maksimum iki kişiyi yanınızda bulundurmalısınız. Daha fazla kişi, daha fazla fikir ve karışıklığa sebep olabilir.
  11. Ölçülere dikkat edin. Gelinlik modelleri genellikle vücudun en geniş bölgesine göre belirlenmektedir. Fakat bazı gelinlik tasarımcıları basen ve göğüs gibi farklı ölçülere göre modeller uyarlamaktadır. Bunu ve gelinliklilerin bilindik ölçülere göre iki beden daha büyük olduğunu unutmayın.
  12. Herhangi bir sorun yaşamamak için gelinlik alışverişi yapacağınız yere, gelinliğinizi ne zaman teslim edeceğini ve kaç adet prova yapacağınızı mutlaka sorun.
  13. Gelinlik modelinizi seçtikten sonra ilk provanıza düğünde giyeceğiniz ayakkabı ile gidin.

Düğün Mekanları İçin Popüler Seçim ” Teknede Düğün “

Bu yazımızda sizlere gelinlik modelleri seçiminde sizleri rahatlatacak püf noktalarda bulunduk. Siz de düğün stresi yaşamadan kusursuz bir düğün yapmak istiyorsanız ” Düğün Hazırlıkları Süreci İçin 5 Farklı Öneri ” mevsimlere göre düğün hazırlığında bulunmak istiyorsanız ” Kış Düğünü Planlayanlara En İyi 5 Dekorasyon Önerisi ” ve ” Yaz Düğünü İsteyenler İçin 5 Farklı Süsleme Önerisi ” yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Boğazda.org aracılığı ile düğününüzü lüks bir mekanda organize etmek ve unutulmaz olmasını istiyorsanız, Teknede Düğün organizasyonu tam size göre. Teknede Düğün organizasyonu hakkında bilgi almak için ” Teknede Düğün Yapmak İsteyenlerin Bilmesi Gereken Tüyolar ” yazımızı okuyabilirsiniz.

Boğazda.org aracılığı ile Teknede Düğün haricinde birçok organizasyon düzenleyebilirsiniz. Bunlardan belli başları şunlardır; Teknede Mezuniyet Kutlaması, Teknede Doğum Günü, Boğaz Turu, Yemekli Tekne Turu, Boğazda Düğün, Boğazda Kahvaltı, Teknede Şirket Yemeği, Yatta Evlilik Teklifi , Teknede Nişan Organizasyonu, Teknede İftar, Boğazda Türk Gecesi gibi organizasyonları düzenleyebildiğiniz gibi Yat Kiralama ve Tekne Kiralama seçenekleri ile Boğaz’da harika saatler geçirebilirsiniz.

Yazımıza Yorum Katın
Telefon WhatsApp