Damatlık Seçimi Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

5 yıl önce |
Damatlık Seçimi Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

Hayatınız boyunca hatırlayacağınız bu mutlu günün iki şık başrolü vardır; gelin ile damat. Hem gelin hem de damat kendilerini düğün ortamına uygun hazırlamalılar. Bu sebeple damatlık seçimi de gelinlik seçimi kadar ince düşünülmesi gereken bir seçimdir. İşte sizlere hazırladığımız damatlık seçiminde mutlaka dikkat etmeniz gereken hususlar;

Bedeninizi Tanıyın

Damatlık modelinizi seçmeden önce kafanızda nasıl bir damatlık seçeceğinizi belirlemelisiniz. Kendi bedeninizi tanımanız bu özel günde sizi rahatsız edecek veya uyum sağlamayacak damatlıkları otomatikman elemenize yardımcı olur

Gelin İle Uyum Önemli Unsur

Damatlığınızın üstünüzde durması kadar eşinizin giydiği kıyafetle de uyumu önemlidir. Eşinizden düğün öncesi gelinliğin rengi ve kumaşı ile alakalı bilgiler alabilirsiniz. Bu sayede eşinizle beraber mükemmel bir uyum yakalayabilirsiniz.

Damatlık Ceket Seçimi

Düğününüzde giyeceğiniz ceket vücudunuza tam oturmalıdır. Ceketin size olup olmadığını, ceketin omuzlardaki şeklinden anlayabilirsiniz. Bir başka husus ise kollarınızı boş bıraktığınızda ceketin kolu baş parmağın üst boğumunu aşmamalı, yani bileğin biraz üstünde kalmalı. Bu aşamalardan sonra ceketin rahatlığını kontrol edebilirsiniz.

Damatlık içinDoğru Gömlek Seçimi Yapın

Ceket gibi gömlek de üzerinize tam oturmalı ve sizi sıkmamalıdır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ceketin kol boyudur. Gömleğin manşetleri 2-3 cm ile ceketin kolundan dışarı çıkmalıdır.

Damatlık için Doğru Pantolon Seçimi Yapın

Pantolonunuz belinizi sıkmamalıdır. Bunu pantolonunuzu giydikten sonra oturarak test edebilirsiniz. Düğün gecesinin hareketli bir gece olduğunu düşünürsek rahatlığınız oldukça önemlidir. Pantolonun paçaları kısa olmamalıdır. Ayak bileğinin 4-5 cm altında olmasına özen gösterilmelidir. Paça boyu ayarlama işlemi bittikten sonra paçaların birbirine eşit olduğundan emin olmayı unutmayın.

Damatlık için Doğru Aksesuar Seçimi Yapın

Damatlığa biraz heyecan katmak isteyebilirsiniz. Fular, papyon, kol düğmesi, yelek gibi yardımcılar ile kombini güçlendirebilirsiniz. Buna ek olarak, her zaman rugan ayakkabı tercih edilir fakat bir kır düğününde neden şık bir spor ayakkabı giymeyesiniz ki? Biraz radikal bir karar ama düşünülebilir.

Damatlık İndirimlerden Yararlanmayı Unutmayın

İşinizi kesinlikle son ana bırakmayın. Sezon içerisindeki indirimlerden yararlanmaya çalışın. Düğün sezonu geldiği zaman fiyatlar tavan yapar. Bolca masrafın olduğu düğün döneminde, çok daha ucuza alabileceğiniz damatlığı pahalıya almak istemezsiniz.

Damatlık için Terzi Hakkında Bilgi Alın

Damatlığınızı diktirecekseniz terziniz hakkında mutlaka önceden bilgi sahibi olun. Önceden dikmiş olduğu modelleri inceleyin, internet üzerinden araştırma yapın. Eski modelleri incelemek dikim kalitesi ve tarz hakkında büyük oranda bilgi verecektir. Ayrıca kumaş seçimi oldukça önemlidir; sezona göre tercih edilmelidir. Yazın sıcaktan terlemek, kışın üşümek istemezsiniz. Bu konuda terziniz sizi yönlendirecektir.

Sizlere bu yazımızda damatlık seçiminde mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı hususları anlattık. Siz de bu hususları dikkate alarak damatlığınızı kendinize yakışır bir şekilde seçebilirsiniz.

Boğazda.org aracılığı ile dilerseniz düğün organizasyonunuzu teknede düğün gibi lüks bir organizasyonla taçlandırabilirsiniz. Eşiniz ve misafirlerinizle beraber hiç unutamayacağınız bir yat kiralama veya tekne kiralama organizasyonunu Boğazda.org kalitesi ile kusursuz bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Yazımıza Yorum Katın
Telefon WhatsApp