Düğün Müzikleri Seçimi İçin 5 İpucu

5 yıl önce |
Düğün Müzikleri Seçimi İçin 5 İpucu

Düğünü eğlenceli kılan detaylardan birisi de elbette ki düğün müzikleri. Düğün şarkılarının bu kadar önemli olmasının sebebi hayatınızın en önemli günlerinden biri olan düğün gününde sizi ve davetlilerinizi eğlenceli bir moda sokabilme özelliğine sahip olmasıdır.

Bütün misafirlerinizin mutlu ayrılacağı bir düğün organizasyonu düzenleyebilirsiniz. Düğünü eğlenceli ve unutulmaz kılan detaylardan biriside hiç şüphesiz bu eğlenceli ve romantik anlardır. İşte düğününüzün uzun yıllar unutulmamasını sağlayacak olan düğün müzikleri için sizlere hazırladığımız ipuçları.

Düğün Başlangıç Müziği

Düğün alanına giriş yaptığınız an çalacak olan müziğe giriş müziği denir. Davetliler sizi ilk olarak bu müzikle görme fırsatına erişecekleri için, giriş müziğinizi belirlerken kesinlikle etkileyici bir parça olmasına dikkat edin. Çünkü gelinlik ve damatlıkla ilk kez görüneceğiniz bu an, kusursuz bir düğünün devamındaki beklentiyi arttıracaktır.

Pasta Kesilirken Kullanacağınız Müzik

Düğünün en eğlenceli anlarından biride pasta kesilme anıdır. Misafirler mutluluğunuzu en çok bu anlarda göreceklerdir. Bu sebeple pasta kesilme anındaki müzik; ritmik ve insanları sıkmayan bir müzik olmalıdır.

Bu seçiminizde büyük ölçüde düğün konseptinizin de önemi bulunuyor. (teknede düğün, kır düğünü, rustik düğün, salon düğünü vb.) Konseptinize uygun olan pasta müziğini belirledikten sonra salondaki alkış sırasında davetlilerin eşlik etmeye daha istekli olacaklarına emin olabilirsiniz.

İlk Dans Müziği

Düğününüzde kullanacağınız ilk dans müziği, dans tarzınıza uygun olmalıdır. Düğün dansınız isterseniz tutkulu bir tango olsun; ister vals; ister farklı bir dans türü olsun…

Bu durumda dikkat edeceğiniz durum, hem dansın hakkını verdiğiniz gibi hem de dansa uygun bir müzik türü bulmak olacaktır. Dans müziğinizi seçerken, hayat ortağınızla beraber özel bir anlamı olan bir seçim yapmanız da dans müziğinizi anlamlandıran detaylardan olacaktır.

Davetlileri Eğlendirecek Düğün Müzikleri

Düğününüzde herkesin dans pistinde olacağı ve hareketli bir düğün istiyorsanız; davetlilerinize hitap eden müzik tercihlerinde bulunmalısınız. Bu tercihler için bireysel zevklerinizi bir kenara koyarak; araştırma yaparak ulaşacağınız düğün müziklerinden yararlanabilirsiniz.

Düğün şarkıları listenizi oluştururken, davetlilerin yaş ortalamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü sahnede devamlı popüler şarkılar çalarsa, düğündeki yaşı ilerlemiş misafirleriniz sıkılabilir. Bu sebeple popüler parçalar dışında, müzik listenize klasikleşmiş parçaları da eklemeyi ihmal etmeyin.

Bu yazımızda sizlere düğününüzde kullanacağınız düğün şarkıları hakkında ipuçları hazırladık. Siz de düğün konseptinize göre düğün şarkılarınızı belirleyebilir ve eğlenceli bir düğün gecesi geçirebilirsiniz.

Boğazda.org aracılığı ile lüks ve unutulmaz bir düğün düzenlemek için yat kiralama, Tekne kiralama ve teknede düğün organizasyonu organize edebilirsiniz. Ayrıca düğün mekanı ve konseptine hala karar veremediyseniz, düğün hazırlıkları ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Yazımıza Yorum Katın
Telefon WhatsApp